Veled megesett már, hogy volt egy eszméletlenül ütős fejlesztési ötleted, amit piacra szerettél volna dobni, de nem volt hozzá elegendő tőkéd? Naná, sokan szeretnék megvalósítani világmegváltó ötleteiket, csak épp, hogy az pénzügyi terv végére érve a szükséges tőke pár 0-val több, mint ami a bankszámlán van. Vagy éppen annyira jó az ötleted, hogy a befektető keres meg téged? 


Miért mondja mindenki azt, hogy egy vállalkozás elindításához elengedhetetlen a család és a barátok segítsége? A vállalkozási mentor weboldalak és személyek mindenféle tanácsot adnak, köztük ezt is. Ez természetes, hogy a családtagok és az ismerősök támogatnak motiváló szavakkal és tanácsokkal. De ebben az esetben pénzről van szó. Miért akarnám én a családom és a barátaim pénzét elkérni? Mi van, ha éppen nincs erre pénzük vagy félnek, hogy nem kapják vissza azt a tőkét?

Ott vannak a cápák, azok a pénzes befektetők, akiket a TV-ben is látunk, és még sokan mások, akik örömmel támogatják az ötletedet több 10-100 milliókkal.

Velem is megtörtént, én is találkoztam már befektetőkkel, mindkét eset előfordult már velem.

5 év cégvezetési tapasztalattal rendelkezem. Ez idő alatt sokat tanultam az ügyvezetésről, marketingről, a versenyszellemről és ami a legfontosabb nagyon sok befektetővel tárgyaltam különböző projektek miatt. Magyarországon rendkívül nehéz befektetőt találni. Akinek sok pénze van, általában mindent akar -többségi tulajdonrészt, teljes irányítást a vállalat felett és még sorolhatnám az irreális elvárásokat. 

Legutoljára egy milliárdos úriember keresett meg egy ötletem miatt, hogy őt érdekelné és szívesen beszállna. Őszintén mondom, tetszett a dolog. Mihamarabb találkoztam is velük – mert közbe kiderült van egy társa is. A találkozó előtt részletesen elkészített üzleti tervvel és az előre kigondolt üzletrész ajánlattal a fejemben jelentem meg a meetingen.

Először gyorsan bemutatkoztunk, ki mivel foglalkozik, kicsit megismertük egymást. Ez után rá is tértünk a lényegre.

Amiről szó volt, az egy online biznisz, ami iszonyatosan megy itthon és külföldön is! Nekem volt egy ilyen ötletem, egy megkezdett fejlesztésem, ők pedig már egy ideje ilyen üzletbe szerettek volna beszállni. Pár éve próbáltak már befektetni egy hasonló vállalkozásba, de mivel a másik biznisz nagyobb kaliberű, így ez nem sikerült nekik.

Elmondtam mennyi pénzem és időm van a vállalkozásban, majd rátértünk a lényegre, hogy mennyi pénzt tudnának adni és cserébe hány százalék üzletrészt kérnek.

A számok hallatán hirtelen padlót fogtam…elég messze álltak a fejemben összerakott számoktól, amivel érkeztem. Összesen 66% üzletrészt akartak egy körülbelül 50-70 millió forintos befektetett összegért.​

Hirtelen levegőt se tudtam venni. Aztán elmondtam, hogy én 30% üzletrészre gondoltam, amit ajánlani tudok 50 millió Ft befektetett tőke ellenében. Ezzel a befektetéssel az ötletem működőképes, és akár 1 év alatt ezt a ráfordítást vissza is tudja hozni. Ezzel tisztában voltak, mert már itthon és a külföldi piacokon is kutattak. Ismerték az efféle online fejlesztésekben a lehetőséget. Elmondtam, hogy jelen ajánlatot nem tudom elfogadni de nem zárkózom el tőlük, gondolkozzunk rajta, hogy miben tudnánk megegyezni. Majd elköszöntünk egymástól. 

RÁ EGY HÉTRE… 

…megkeresett a befektető. Meghívott a cégbirodalmába, hogy megnézzem hogyan dolgoznak, kik is ők valójában… Természetesen elmentem, megnéztem és nagyon tetszett, amit láttam. Idő közben rátértünk a lényegre, elmondtam, hogy maximum 50% tulajdoni részt vagyok hajlandó kiadni a kezemből. Emellett voltak más feltételeim is, amire most nem térnék ki. Az ajánlat után felhívta a társát, átbeszélték és végül megegyeztünk. A pénzről pedig annyit, hogy

100 millió Ft lett a keret.

Természetesen közösen döntünk mindenben – a fejlesztésekben, a pénz bevonás mértékéről stb.

Nekiláttunk a közös munkának.

Telt-múlt az idő, szépen haladtak a dolgok, annyi fekete folttal, hogy még nem láttam a szerződést – amit persze kértem és vártam. Elhallgattattak egy kisebb összeggel, hogy finanszírozhassam a projektemet. Eközben megérkezett tőlük a várva várt szerződés. Ha minden a megbeszéltek alapján lett volna leírva a papíron, most nem írnám ezt a bejegyzést. A feltételek kicsit sem hasonlítottak a megegyezett számokhoz és tényezőkhöz. Nem adom be a derekamat, főleg nem az időmet és a pénzemet.

Nem hagytam magamat, találkozót kértem tőlük. Mindketten csak a saját érvelésüket hajtogatták, miért nekik van igazuk és miért nem fogják megváltoztatni a szerződést.

Ők tényleg azt gondolták, hogy kijátszanak és folytatom velük az üzletet? 

Van, aki annyira naiv, hogy bedőlt már nekik és ők nálam is bepróbálkoztak?

A pénz nagy úr, de nem csak nekik, hanem nekem is.

Tudtam, hogy az ő befektetésüknek a sokszorosát fogja kitermelni az ötletem és nem fogom több, mint a felét szimplán átcsúsztatni nekik. Ott eljött a pillanat, hogy nem kell nekem ilyen áron nagy befektető, nem fogom megtömni olyan ember zsebét, akinek már így is kicsordulnak a milliárdok a zsebéből.

ELGONDOLKOZTAM ÉS NEMET MONDTAM EGY 100 MILLIÓ FORINTOS BEFEKTETÉSRE.

Miért két, milliárdos befektető részesülhetne a sikereimből? Az egyszerű embereknek miért nem adatik meg a lehetőség, hogy óriásit kaszáljanak? Ja igen..mert nekik nincsenek milliárdjaik.​ 

AZTÁN BEVILLANT EGY ÖTLET. 

Több kisbefektetőnek adok lehetőséget, hogy kamatoztatni tudják a befektetett tőkéjüket azzal, hogy alacsonyabb összegért vásárolhatnak tulajdonjogot a fejlesztéseimből. Én és csapat mindent beleadunk, hogy kimagasló sikereket érjünk el. Tudjuk, hogy rengeteg pénzt fog termelni.

Természetesen a bukás lehetősége is benne van a pakliban. Ezért mondom mindenkinek azt, hogy olyan pénzt fektessen be, amit nyugodt szívvel el is égetne. Minden befektetést kockázatosan kell kezelni, én is így teszek és mindig tettem is.

Szeretném, ha Neked is lehetőséged lenne kamatoztatni a pénzedet és velem együtt fejlődni.


Ha van párszáz ezer forintod, miért ne fektethetnéd be olyan dologba, ami akár több száz vagy több ezerszeres megtérülést hozhat pár év alatt. 

Én nem a pénzedet szeretném elvenni, én pénzt szeretnék Neked adni. 

A kockázatokat is leírtam, a döntés a Tiéd.

A vásárlás lehetősége előtted is nyitva áll limitált ideig

Ha érdekel a lehetőség látogasd meg a honlapunkat: http://millionstarter.com